En Etkili Sıkıntıdan Kurtulma Duaları [Detaylı]


En etkili sıkıntıdan kurtulma duaları detaylı olarak hadislere dayanarak hazırlanmıştır. Hadislerde belirtilen dertlerden kurtulmak için dua önerilerine dikkat buyurunuz. Dert, sıkıntı gideren mucizevi dualar maddi ve manevi sıkıntıdan kurtulma duasıruhi sıkıntı duası gibi birçok duayı içinde barındıran başlıkları dikkatle okuyunuz ve gereklerini yerine getirerek bolca dua ediniz. Hadisler ile dua önerilerinde bulunmaktayız, Hadis; Peygamber Efendimiz (s.a.v) sözleridir. İnanarak dua etmeye devam edelim. İnşallah Allah (c.c) sıkıntılardan ve dertlerden kurtulmanıza hayırlısı ile yardım etsin.

En Etkili Sıkıntıdan Kurtulma Duaları

Dünya ve Ahiret Sıkıntısından Kurtulma Duası
Hadis-i şerifte belirtildiği üzere hem dünyadaki hem de ahiretteki sıkıntılar için birebir duadır. Her gün okunması tavsiye ediliyor.
“Her gün sabah akşam yedi kere, “Hasbiyallahü la ilahe illahü aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabb-ül arşil azim” okuyan, dünya ve ahiret sıkıntısından kurtulur.”
(İbni Sünni)
99 Derde Devadır, En Hafifi Sıkıntıdır
Allah’ın (c.c) izni ile basit ve hızlı bir çözüm olan bu mucizevi dua gerçekten de birçok derdi, belayı ve sorunu ortadan silip süpürmektedir. Kendimizi bu duanın bu güzel sözlerin rahatlığına bırakmalı ve en iyi çözümü en hayırlısı ile çözecek olana bırakmalıyız. Kimi zaman denersin, çabalarsın ve bir sonuç göremezsin. Denemekten ve çabalamaktan vaz mı geçmeli? Hayır bu bize yakışmayacaktır. Dertlerden ve sıkıntılardan kurtulmak için hem dua edip hem de çözümler için çabalamaya devam etmeliyiz. Hayırlı olanı, doğru olanı istemeye devam etmeliyiz.
“La havle ve la kuvvete illa billah okumak, 99 derde devadır. Bunların en hafifi sıkıntıdır.”
(Hakim)
Sıkıntı ve Belalardan Muhafaza Duası
Bir sıkıntıya bir soruna mı düştün? Bu duayı okuyarak Allah’tan yardım iste, dualar biz müslümanların ışığıdır. Işığınızı kapamayınız, yolunuz aydınlık olarak devam edebilmesi için, duaları çokça ediniz.
“Bir sıkıntıya düşünce, “Bismillâhirahmanirrahim velâ havle velâ kuvvete illa billâhil aliyyil azim” diyeni Allahü teâlâ, sıkıntı ve belalardan muhafaza eder.”
(Deylemi, İbni Sünni)
Şükür Etmek ve İstiğfar Etmek
Yüce Allah (c.c) kimine çok mal verir, rızkını fazla verir; ödüldür, imtihandır bilinmez. Kimine ise az mal ve az rızık verir; yine ödüldür, imtihandır bilinmez. Yapılacak olan şey açık ve net bir şekilde belirtilmiştir. Malı ve rızkı bol olan şükür etmeli ve hamdussenalarda bulunmalıdır, malı  ve rızkı az olan ise bolca istiğfar ederek dualarını eksik etmemeli. Duaları eksik etmeyiniz.
“Rızka kavuşan çok Elhamdülillah desin. Rızkı azalan çok istigfar etsin. Üzülüp sıkılan, la havle vela kuvvete illa billah desin.”
(Beyheki, Hatib)
Sıkıntıya Düşen ve Borçlanan Kişi için Dua
Borçları eda ile ödemek, yine borçları kolayca ödemek için Alla’a (c.c) dua etmek gereklidir.
“Sıkıntıya düşen veya borçlanan, bin kere “La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim” derse, Allahü teâlâ işini kolaylaştırır.”
(Şir’a)
Dert Sıkıntı Gideren Mucizevi Dua
Kolay ve hızlı. Aynı zamanda akılda kalıcıdır. Her dara düşünce okuyunuz. İnşallah Allah (c.c) en kısa zamanda hayırlısı ile sıkıntınızı giderecektir.
“Sıkıntılı iken “Hasbünallah ve ni’mel-vekil” deyiniz!”
(İ. Merdeveyhi)
Sıkıntılı iken Yasin Okumak
Zor durumda ve sorun, sıkıntıdan bunalmış iken Yasin-i Şerif okumalıyız, bakınız hadis-i şerifte belirtilmektedir:
“Yasin okuyanın sıkıntısı gider.”
(Deylemi)
Çok Tesirli bir Sıkıntıdan Kurtulma Duası
Yine hadis-i şeriflere dayanarak belirteceğimiz çok tesirli sıkıntıdan kurtulma duası güçlü bir etki gösterecektir:
“La ilahe illallah kable külli şey’in, La ilahe illallah ba’de külli şey’in, La ilahe illallah yebka Rabbünâ ve yefni küllü şey’in diyen sıkıntıdan kurtulur.”
(Taberani)
1 Hafta Kaza, Bela ve Sıkıntıdan Kurtulur
Cuma namazından sonra diye bir ibaresi bulunan duaya lütfen buna göre riayet edelim:
“Cuma namazından sonra, İhlâs, Felak ve Nas’ı yedişer defa okuyan, bir hafta, kaza, bela ve sıkıntılardan kurtulur.”
(İ.Sünni)
Kısa Beladan Kurtulma Duası
Hızlı ve pratik bir çözüm olarak kullanılabilecek olan bir zırhtır. Ezber edilmesi halinde bir bela ile karşılaşıldığı vakit, keskin bir inançla okuyunuz:
“La ilahe illa ente, sübhaneke inni küntü minezzalimin” diyen, uğradığı beladan kurtulur.”
(İ. Sünni)
Sıkıntı ve Bela için Güçlü Bir Dua
Müslim hadis-i şerifinde belirtilen çok güçlü bir sıkıntı duasıdır:
“Sıkıntı için şu duayı okuyun: La ilahe illallahülazim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-ilazim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdi Rabbül Arşil-kerim.”
(Müslim)
Sıkıntıya Düşen Okusun
İki adet duayı birlikte vermekteyiz. Kısa olduğu için hızlıca okuyabilirsiniz. Keskin bir inanç ile okuyunuz. Yüce Allah (c.c), en kudretli olan, O’ndan daha kudretlisi bulunmayan, gücünün ve kuvvetinin sınırı olmayan Allah! Sizi o aciz sıkıntıdan mı kurtaramayacak. İnançlı bir biçimde dua ediniz. Yaradan (c.c.) hayırlısı ile yardımcı olacaktır.
“Sıkıntı için, “Allah, Allah Rabbünâ lâ şerikeleh” deyin!”
(Beyheki)
“Sıkıntıya düşen 7 defa Allah, Allahü Rabbi, lâ üşrikü bihi şey’a desin!”
(Nesai)
En Güçlü ve En Etkili Sıkıntı ve Darlık Duası
Bu dua, bu yakarış başka bir şeydir. Bu durum aciz olan kulun, Yüce olan Allah’tan (c.c) yardım dilemesidir. Mağfiret istemesidir. Bakınız bu durumla ilgili hadis-i şerif değil de ayet-i kerime gösterelim:
“Çok affedici olan Rabbinize istiğfar edin ki, gökten bol yağmur indirsin; size, mal ve oğullar ile yardım etsin, sizin için bahçeler, ırmaklar versin.”
(Nuh 10-12)
Ayrıca bu durumla ilgili 3 büyük muhaddisin hadis-i şeriflerine, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) sözlerine bakalım:
“İstiğfara devam edeni, Allahü teâlâ, her sıkıntıdan, üzüntüden, dertten, geçim darlığından kurtarır, ferahlığa çıkarır ve ummadığı yerden rızıklandırır.”
(Nesai, Ebu Davud, İbni Mace)
Sabır Ediniz ve Namaz Kılınız
Sabredip, namaz ile Yüce Allah’a (c.c) sığınmalıyız. Bakınız ayet-i kerimede buyrulmaktadır:
“Sabır ve namazla Allah’a sığınıp yardım isteyin.”
(Bakara 45)
“Ey iman edenler, sabır ve namaz ile Allah’tan yardım isteyin. Çünkü Allah elbette sabredenlerle beraberdir.”
(Bekara 153)
“Namaz, münker ve fahşadan alıkoyar.”
(Ankebut 45)
Namazın doğru kılınması çok büyük önem taşımaktadır, kişi namazı yanlış veya eksik kılıyor olabilir. Bu elbette çözülebilecek bir problemdir. Doğrusunu öğrenmeli ve doğru bir şekilde namaz kılmalıdır.
Sıkıntıdan Kurtulmak için Allah Esması
Sıkıntıdaki kişi 4 bin defa Allah ism-i şerifini söylemelidir. Ardından kendi üstüne üfleyip, sıkıntısından Allah’a (c.c) sığınmalıdır.
Zor ve Sıkıntıda iken Kelime-i Temcid Duası
Kişi zor ve sıkıntılı anlarında kelime-i temcid duasını okumalıdır. Bakınız İmam-ı Rabbani Hazretleri bu konu ile ilgili Mektubat kitabında şu şekilde buyurmuştur:
“Zahir işlerin bozuk ve dağınık olması, kalbin de dağılmasına yol açar. Kalbinizde üzüntü ve kuruntu olunca, gidermek için tövbe ve istiğfar okuyunuz! Korkulu zamanlarda, Kelime-i temcîd, yani ‘Lâ havle velâ kuvvete illâ billâhil’aliyyil’azîm’ okuyunuz!”

Sıkıntı ve Sorunlardan Kurtulmak için 500 Defa Okuyunuz
Muhammed Ma’sum hazretleri ise Mektubat kitabında şu şekilde bir çözüm yardımında bulunmuştur:
“Dertlerden kurtulmak ve murada kavuşmak için beş yüz kere Lâ havle velâ kuvvete illâ billah ile evvelinde ve ahirinde yüzer defa salavat-ı şerife okuyup dua etmelidir.”
En etkili sıkıntıdan kurtulma duaları sizler için detaylı bir şekilde sunulmuştur ve hepsi hadislere dayanarak size dayanak sağlanmıştır. Hadis-i şeriflere dayanan bu çözümler inşallah sıkıntılardan ve belalardan tez zamanda kurtulmanız için sizlere birer kapı olacaktır. Peki dertlerinizden kurtulduktan sonra durmak yakışır mı? Gerçekten sizi bu durumu düşünmeye itecek bir hadis-i şerif ile göndermek istiyorum:
“Sıkıntıda duam kabul olsun diyen, genişlikte çok dua etsin.”
(Tirmizi)
O halde gerisini varın siz düşünün. Sağlıcakla kalınız.

Kaynak: e-dua.com

Yorum Gönder

0 Yorumlar