Cuma Namazı Saati Kaçta? 30 Ağustos 2019

Cuma Namaz saatleri – Bu hafta kılınacak olan il il Cuma Namazı için Ezan vakitleri, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya namaz vakitleri
Her hafta Müslümanlar için büyük bir öneme sahip mübarek cuma gününde yurt genelindeki cami ve mescitlerde Cuma Namazını eda etmek isteyen vatandaşlarımız için Cuma Namaz saatlerini sizin için derledik.
Cuma şartlarını kendilerinde toplayan kimseler için iki rekat Cuma namazı “Farz-ı ayn”dır. Öncelikle sünnet kılınır ve ardından namazın farzı kılınır.
Cuma başlangıç saati, öğle namazı vakti ile aynıdır.

Cuma günü Cuma Namazı için camileri dolduracak olan vatandaşlar için Cuma namazı saat kaçta? sorusunun cevabını yazımızdan okuyabilirsiniz.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 30 Ağustos 2019 İstanbul Cuma namazı saati, İstanbul’da cuma namazı saati ve namaz vakitleri nedir? İstanbul’da cuma namazı saat kaçta kılınacak? Ankara, İzmir, Antalya ve diğer iller için Cuma namaz vakitleri nedir? 30 Ağustos il il Cuma namazı saati ve Diyanet namaz vakitleri…
30 Ağustos Cuma Namaz Vakitleri
Bu hafta kılınacak olan Cuma Namazı vakti İstanbul 13:09, Ankara 12:54,  İzmir 13:17 olarak belirlendi. 
Diyanet İşleri Başkanlığı 30 Ağustos 2019 Cuma Namaz Vakitleri – Ezan Saatleri için tıklayın
 
Cuma Namazı’nın Hükmü
Cuma namazının farz olduğu Kitap, sünnet ve icma ile sabittir. Cuma Namazı hutbesi ile birlikte eda edilen iki rekatlı, cemaatle kılınan bir namazdır.
Yüce Allah, Kuran-ı Kerim’de Cuma Suresi’nin 9. ve 10. Ayet-i kerimelerinde şöyle buyurmaktadır:


“Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında (yani ezan okunduğunda), alışverişi bırakıp hemen Allah’ı anmaya(namaza) koşun. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır. Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allâh’ın lütfundan nasibinizi arayın. Allâh’ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz.” (Cuma Suresi 9-10).
Peygamber Efendimiz (sallalahu aleyhi vessellem) hadis-i şerifinde şöyle buyurmuştur:
“Cuma namazına gitmek, ergenlik çağına ulaşmış her Müslüman’a farzdır.” (Nesâî, Cumu’a, 2; Ebû Dâvûd, Taharet, 129)
“Cuma namazını kılmayan birtakım kişiler ya bundan vazgeçerler ya da Allâh kalplerini mühürler de gafillerden olurlar.” (Müslim, Cumu’a, 12; Nesâî, Cumu’a, 2)
“Allâh, önemsemeyerek üç Cuma’yı terk eden kişinin kalbini mühürler” (Ebû Dâvûd, Salât, 210; Nesâî, Cumu’a, 2) buyurmaktadır.
Cuma namazı, Hz. Peygamber döneminden günümüze kadar bütün Müslümanlarca kılınmıştır.
 
İlgili Konular

Cuma Namazı Nasıl Kılınır?
Cuma Hutbeleri
Cuma Gününün Önemi
En Yeni ve Güzel Cuma Mesajları
Cuma Günü Okunacak Dualar ve Esmalar
Cuma Günü Okunan Dilek Duası
Evden Namaz için çıkarken okunacak Duâ
3 Kere Cuma Namazına Gitmemenin Hükmü
Cuma Namazından Sonra Okunacak Zenginlik Duası

Yorum Gönder

0 Yorumlar