İşe Girmek İçin Okunacak Dua

İş Duası, İş Bulmak İçinin Okunacak Dua

İş bulmak için okunacak dua


Bu dua yetmiş kez okunmalıdır.Allahın izni ile iş bulmak için faydasını görürsünüz.

Okunuşu: Besmele çekilir. Rabbena atina min-ledünke rahmeten ve heyyi’lena min emrina raşeda. Rabbişrah li sadri. Ve yessirli emir.

Meali: Allahım! Bizlere sonsuz hazinenden bir rahmet ver. Ve bize iş ve doğruluk ver bizim için başarılar ihsan eyle. Allahım nasibimi aç ve bütün işlerimi kolaylaştır.

İşe Girmek İçin Okunacak Dua 2

“Bismillahi ala nefsi ve mali ve dini. Allah ümme raddini bi-kadaike ve barik li fima kuddire li, hatta la uhibbe ta’cile ma ahhartehu ve te’hira ma acceltehu.”

Meali: “Rabb’im sana kendimimülkümü ve imanımı emanet ettim. Allah’ım karar kıldığın ve emrettiğin hükümlerine nefsimi razı eyle, hükümlerini mübarek eyle ki, bana uygun gördüğünü acele istemeyeyim, acele istediğini de bekletmeyeyim. Nefsimin yanlışa düşmesine engel kıl, teslimini sağla.”


Alemlere Rahmet Peygamberimiz işsiz olup, zor duruma düşenlere okumaları için tavsiye ettiği, işe girmek için okunacak duadır. Bu duanın bir zamanı yada sınırı yoktur. Gücü yeten gücü nispetinde diline tesbih etmeli ve gönülden isteyerek okumalıdır. İşe girmek için görüşme yapmaya gidilirken, evinizden ayrılırken yahut gönlünüz ne zaman arzu eder ve isterse güzelce, okumanız tavsiye edilir.

İşe Girmek İçin Okunacak Dua 3

İş bulmak için okunan bu dua dokuz gün süreyle aralıksız şekilde, sabah namazlarının ardından 3 defa olacak şekilde okunmalıdır. İş bulmak için okunan bu duanın arkasından Hazreti Muhammet Efendimiz’e (a.s.v.) 3 defa salatu selam etmelisiniz.

“Allahümme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammed. Kema salleyte ala İbrahime ve ala ali İbrahim. İnneke hamidün mecid. Allahümme barik ala Muhammedin ve ala ali Muhammed. Kema barekte ala İbrahime ve ala ali İbrahim. İnneke hamidün mecid.”

İşe Girmek İçin Okunacak Dua 4

“Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed kad dakat hiyletiy edrikniy Ya Rasullullah.”

Meali: “Muhammed ve ona inanlara salat eyle. Çok fazla problemim var, benim desteğim ol ve bana yardımcı ol Ya Rasulullah.”


Bu dua aslında Salavat-ı Şerifedir. Cuma günlerinde okunması daha makbuldür. Cuma günleri yüz defa okuyan, hayırlı ve iş bulur ve bol rızıkla rızıklandırılır. Hali hazırda işte çalışmaktaysanız da, rızık kapınızın hayırlarla şekilde devam etmesi dileğiyle de okumanız tavsiye edilir.

İşe Girmek İçinin Okunacak Dua 5

“Malikü’l mülki tü’til mülke.” 

Meali: “Mülkün gerçek sahibi, o mülkü verendir.”

Bu dua hergün 1150 defa okunmalıdır. Bu duayı iş bulmak için okuyan kişinin hayırlı bir iş bulması umulur. İş aradığınız zaman ve süreçte gücünüz yettiğinde okuyunuz.

İşe Girmek İçin Okunacak Dua 6

” Allahü yü’ti mülkehu men yeşa.”

Meali: “Allah mal zenginliğini kendi arzu ettiği kişiye verir.”
İş bulmak için okunan bu dua, alimlerce 990 kez okunması tavsiye olunmuştur.

İşe Bulmak İçin Okunacak Dua 7

“Allahümme hirli vahterli.”

Meali: “Rabbim başlayacağım her işte hayırlı olanı bana nasip eyle. Hakkımda hayırlı olanı bana nasip olarak çıkar, kısmetlerin en hayırlısını nasip et.”

Bu duanında belli bir okuma zamanı ve sınırı yoktur. Kendinizi iyi hissettiğiniz her an okuyabilirsiniz. Bilmeliyiz ki duasında ısrarcı olan, İnşallah mükafatını alır.

İş bulmak için öncelikle fiili dua etmeliyiz. Yani çalışmalı çabalamalıyız. Bunları yaptıktan sonra dua edip allaha tevekkül etmeliyiz. Tüm fiili çalışmaları yaptıktan sonra iş bulmak için okunacak duaları da okumanız iş bulma sürecinizi hızlandıracaktır inşaallah. İş bulmak için okunan dualar temiz kalp ve halis niyetle okunursa kısa sürede tesir edecektir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar