Kar Yağdı Sultan Duası - Ne İçin Okunur

KAR YAĞDI SULTAN DUASI

Kar yağdı sultan duası sela vakti okunursa daha tesirli olmaktadır.Sela vakti Kar yağdı sultan duası ne için okunur yazının devamında açıkladık.
Kar Yağdı Sultan Duası – Ne İçin Okunur

Kar yağdı sultan duası

Besmele ile başlanır. Sırrı piri Süleyman nuru can Muhammed erde geçte dağda taşta müşgül işte yetiş Ya Allah Ya Muhammed salladım selaya yolladım Mevlaya sen muradımı kabul eyle gelecek cumaya,La ilahe illallah Muhammedin Resullah selalar sesiyle arş gölgesiyle sen muradımı kabul eyle melekler duasıyla kar yağdı sultan yüzü suyu hürmetine.

Kar yağdı sultan duası sela vakti yedi kez okunursa dilekleriniz tez zamanda gerçekleşir, rivayetlere göre dua yapıldıktan sonraki hafta cuma günü dualarınız kabul olacaktır. İnanarak ve sadece Allahu Teala’dan umut edilerek okunur.

Karyağdı Hatun Türbesi

 
Kar yağdı sultan duası hacet dualarından sadece bir tanesi olur diğer hacet duaları içinde sitemizde ziyaretinizi devam ettirebilirsiniz. 

Karyağdı Hatunun birde Türbesi bulunmaktadır.Karyağdı Hatun’un türbesi, Ankara-Ulus Doğan sokakta  bulunmaktadır. Karyağdı Hatun türbesi vatandaşlarca genellikle cuma günleri ziyaretci akınına uğramaktadır.


Rivayet odur ki Ankara’dakibir hanım gelin olduktan sonra ve hamile kalmıştır. Rivayete göre bu genç hanımın canı, aylardan Ağustos olmasına rağmen canı Kar yemeyi aşermiştir. Genç hanım geceleri rüyasında devamlı kar helvası yediğini yahut kar yağdığını görür. Duruma dayanamayan karyağdı hatun yukarda yazdığım karyağdı hatun duasını yapar ve söylenenlere göre dua ettiği gece kar yağışı başlamıştır ve kar yağdı sultan aşermekte olduğu karı yemiştir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar