Kötü Rüya Görünce Okunacak Dua

Kötü rüya görünce hangi dua okunur? Kötü rüya gören bir kimsenin okuması gereken dualar

Uyku esnasında rüyada hoşlanabileceğiniz veyahut içinizi sıkan, korkutan, kötü rüyalar görebilirsiniz. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (sav) iyi ve kötü rüyalara maruz kaldıktan sonra Müslümanların yapması gerekenleri yazının devamında ki gibi buyurmuştur. Öyleyse kötü rüya görünce ne yapılır, Kötü rüya gören kişi hangi duaları okumalıdır?

Kötü Rüya Görünce Okunacak Dualar

Kötü Rüya Görünce Okunacak Dua-1

Alemlere Rahmet Peygamberimiz şöyle buyurdular; kim ki hoşlanacağı ve mutlu olacağı bir rüya gördüyse bu rüya Allah’u Teala’dandır. İyi rüya gören kişi bunun için Allah’u Teala’ya hamd-ü senalar etsin ve rüyasını başkalarına anlatsın.
Eğer içinizden bir mümin kötü bir rüya gördüyse 3 kez sol tarafına tükürsün. Ardından 3 kez Eüzü billahi minesseytanirraciym’ desin ve taşlanmış şeytanın şerrinden Alemlerin Rabbi’ne sığınsın ve yatağında yönünü değiştirsin. Ardından şu duayı yapsın.

OKUNUŞU: “Allâhümme inni eûzübike min amelişşeytani ve seyyiâtil-ahlâm.”

MEALİ: Rabbim şeytanın şerrinden ve kötü rüyadan sana sığınırım.” diye dua etsin.

Kötü Rüya Görünce Okunacak Dua-2

İmam Mâlik radiyallahu anh’ten rivayet edildiğine göre; Hâlid İbnu’l Velîd (r.a.), Hz.Muhammed peygamberimize (s.a.s.)’e: giderek “Ben uykuda iken kötü rüyalar görüyorum, ne yapmamı tavsiye edersiniz diye bir sualde bulunmuş, Yüce Peygamberimiz (s.a.v.) de  kötü rüya görünce okunacak duayı okuyup Allah’a sığınarak tefekkür etmesini tavsiye etmiştir. Kötü rüya görünce okunacak dua

Okunuşu: “E’ûzü bi-kelimâtil-lâhit-tâmmeti min ğadabihî ve ‘ıkâbihî ve şerri ‘ıbâdihî ve min hemezâti’ş şeyâtîni ve en yehdurûn.”
Anlamı: “Allah’ın noksansız, eksiksiz olan sözcükleriyle O’nun
gadabından, ikabından, kullarının şerrinden, şeytanların
vesvesesinden ve (beni kötülüğe götüren) beraberliklerinden
(yanımda hazır bulunmalarından) Allah’a sığınırım!” (Malik,
Şi’r, 4; Taberanî, el-Mu’cemü’l-Evsat, No:931)

Kötü Rüya Görünce Okunacak Dua-3

Uykusunda kötü rüya gören müminlerce, kötü rüyanın gerçekleşmemesi için okunacak dua

“Hüvellâhüllezî…” âyeti kerimesinden başlayarak Haşr suresi bitene kadar okunmalı ve 1 El-Fâtiha, 11 kez İhlas Suresi okunmalı.Okuma bittikten sonra Alemlere rahmet peygamberimizin ruhuna hediye edilmeli,ardından;

“Ya Rabbi, bu gördüğüm rüya hayır ise hayrını sürekli kıl. Şerli, hayırsız bir rüya ise sen sonsuz kudretinle hayra çevir. Hayır rüya ise biz müslümanlara, şer rüya ise hasımlarımıza olsun” diyerek dua edilmeli.
Gördüğünüz hayırlı ve iyi rüyaların çıkması içinde, aynı şekilde 1 El-Fatiha, 11 kez İhlas suresi okunup, Hazreti Muhammed Peygamber Efendimizin ruhuna hediye edilmelidir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar