Nazar Duası Arapça-Türkçe Oku

Nazar duası Arapça oku | Nazar duası Arapça okunuşu ve Türkçe Anlamı

Nazar Duası Arapça-Türkçe Oku

Nazardan ve nazardan korunmak amacıyla yahut üzerinde nazar olduğunu düşünenlerin okuması gereken duadır Nazar duası. Peygamberimizin (s.a.v) sevdiklerini nazar ve kem gözden, kötülüklerden sakınmak maksadıyla nazar duası okuduğu bilinmektedir. Bu bilgiler ışığında Nazar duasının Türkçe anlamı, nazar duası okunuşu ve anlamını paylaşıyoruz.

Nazar duası gerçek midir? Nazardan nasıl korunabiliriz?

Nazarın iç yüzü ve insana nasıl tesir ettiği hususunda kesin bilgilerimiz bulunmamakta. Kimi insanların bakışlarıyla diğer insanlara zarar verebildikleri dinende kabul edilmektedir. Kur’an-ı Kerim’de, “İnkar edenler Kur’an’ı dinlediklerinde, neredeyse seni gözleriyle yıkıp devireceklerdi.” (Kalem, 68/51-52) ayeti kerimesi vardır.

 Hz. Muhammed Peygamber efendimiz (s.a.s.), “Nazar, göz değmesi haktır.” (Buhari, Tıb, 36) demiştir. Vücudunda sarılık görülen biri için; “Bunun için dua edin, çünkü kendisinde nazar var.” buyurmuştur. (Buhari, Tıb, 35)

Peygamber Efendimizin (s.a.s.) nazara karşı Felâk ve Nâs surelerini okuduğu; ümmetine de nazar için Felak ve Nas surelerini okumalarını tavsiye ederdi.

Nazara karşı okunacak dua – 1

Felâk ve Nâs surelerinin yanı sıra büyüye karşı ve nazara karşı farklı dualar da edilebilir. Alemlere rahmet peygamberimiz (s.a.s.), torunları Hasan ve Hüseyin’i nazardan korunmaları için bu duayı okumuştur.

“Her nevi şeytandan, zehirli mahluklardan ve tüm kem gözle bakanlardan Allah’ın eksiksiz kelimelerine sığınırım.” (Buhârî, Ehâdîsu’l-enbiyâ, 10; bkz: İbn Mâce, Tıb, 36).

Nazara karşı okunacak dua – 2

Hazreti Muhammed Efendimiz (s.a.s.), “Her kim ki hoşuna giden bir varlığa rastlar da; 

‘Mâşâallah lâ kuvvete illâ billâh’
Allah’ın istediği olur. Allahtan başka kudret ve güç sahibi yoktur

der ise, o kimseye hiçbir varlık zarar vermez.” buyurmuştur. (Beyhakî, Şu‘abü’l-îmân, VI, 213)

NAZAR DUASI TÜRKÇE

Ve in yekâdullezîne keferû le yuzlikûneke bi ebsârihim lemmâ semiûz zikra ve yekûlûne innehu le mecnûn(mecnûnun). Ve mâ huve illâ zikrun lil âlemîn(âlemîne).

NAZAR DUASI ANLAMI

Şüphesiz inkârcılar Kur’an’ı (Zikr’i) işittikleri vakit nerdeyse seni gözleriyle devirecekler. Sana diyorlarki, “O şüphesiz bir delidir”. Oysaki Kur’an-ı Kerim, alemler için yalnızca bir öğüttür.

NAZARA KARŞI OKUNMASI GEREKEN DUALAR

Felak Suresi Arapça Okunuşu

Bismillâhirrahmânirrahîm
﴾1-5﴿ Kul, euzü birabbil felâk, min şerri ma halak, ve min şerri gasikin iza vakab, ve min şerrin neffassâti fil ukad, ve min şerri hâsidin iza hased.

Felak Suresi Meali: 

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın ismiyle
De ki: “Yarattıklarının şerrinden, karanlık çöktüğü vakit gecenin şerrindenn, düğümlere üfürenlerin şerrinden, haset eden hasetçinin şerrinden, Sabah aydınlığının Yaratıcısı olan Allaha sığınırım.” ﴾1-5﴿

Nâs Suresi Arapça Okunuşu

Bismillâhirrahmânirrahîm

﴾1-6﴿ Kul, euzü birabbin nâs, melikin nâs, ilâhin nâs, min şerril vasvasil hannas, elleziy yuvesvisu fiy sudûrin nâs, minel cinneti ven nâs.

Nâs Suresi Meali: 

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla
De ki: “İns ve Cinlerden; İnsanların yüreğinde vesveseye sebep olan kurnaz vesvesecilerin şerrinden. insanların Yaratıcısı, insanların Hükümdarı, insanların Tanrısına sığınırım.” ﴾1-6﴿

Yorum Gönder

0 Yorumlar