Ferec Duası

Ferec duası, hergün bir kez okuyarak bile faydasını görebileceğiniz bir duadır. Ferec Duası bir kağıda yazılıp üzerinizde taşıdığınız müddet sizi musibetlerden korur. Hazreti Muhammed (s.a.v.) ferec duasının zorluk yaşadığınız zamanlarda okunup ve taşınmasını tavsiye salık vermiştir.

Ferec Duası
Ferec Duası Arapçası

  1. Ferec duasının faydaları saymakla bitmez
  2. Ferec duası her türlü iblis ve şeytanın rahatını kaçırır.
  3. Arzu edilen hacetlerin gerçekleşmesini sağlar.
  4. Kıyamet vaktinin munzır işlerine mesafeli durmaya yardımcı olur.
  5. Zekaret halinde iken ferec duasını okuyan mümine müjdeler verilir, hoş davranılır.
  6. Pişmanlık duyulan her kötülüğü, hayra çevirir.
  7. Melekler, ferec duasını okuyan müminin bağışlanması için Allah’a yalvarır.
  8. Keder, depresyon ve iç sıkıntısının giderilmesini sağlar.
  9. Ahirette şefaate sebep olur.
  10. Ferec duasını sürekli okumayı alışkanlık haline getiren mümine ahirette hediyeler hazırlanır.

Ferec Duası

“Bismillahirrahmanirrahim

İlahi, azum’ el belau ve berih’ al hefau v’en keşef’ el ğitau ve’ ngata’ er recau ve zagati’l arzu ve muniet’is semau ve ente’l musteanu ve ileyke’l müşteka ve aleyk’el muavvelu fiş şiddeti ve’r reha.

Allahümme salli ala Muhammed’in ve ali Muhammed, uli’l emriileine ferazte Aleyna taetehum ve arreftena bi zalike manziletehum fe ferric enna bi haggihim feracen acilen gariben kelemh’il basari ev hüve egrabu ya Muhammed’u, Ya Aliyyu, Ya Muhammed, ikfiyani feinnekuma kafiyan. Vensurani feinnekuma nasiran.

Ya mevlana ya Sahibez zaman! El gavs El gavs, el gavs, edrikniy, edrikniy, edrikniy, es saate, es saate, es saate, el acel, el acel, el acel, ya erham’er-rahimine, bihaggi Muhammedin ve alihit tahirin.”

Ferec Duası Türkçe anlamı

“Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

Rabbim! Zulüm artmış ve saklı kalanlar açığa çıkmıştır. Kapalı perde kalkmış ve ümitler azalmıştır. Yeryüzü daralmış, gökyüzü sonsuz rahmetine mazhar olamamıştır. Ey Rabbim Sen varsın, ancak sen yardım edebilirsin, yüce makamına şikayet ediyoruz. Kolaylıkta ve zorlukta güvencemiz sensin. RAbbim peygamberimiz Hazreti Muhammet (s.a.v.) ve onun tertemiz  çocuklarına rahmetinle muamele et. O iman sahibi yöneticilere, itaatte olmayı bizlere farz kıldın ve onların yüce mevkilerini bize tanıtmıştın. Onların yüzleri suyu aşkına bizlere de acil ferahlıklar ihsan eyle.

Ey Muhammed, ey Ali, ey Ali, ey Muhammed, bize siz kafisiniz, bize kafi gelenler sizlersiniz. Biz müminlere yardım edin, biz müminlerin yardımcıları sizsiniz. Ey saygıdeğer, ey zamanın sahibi ve imamı. feryat ediyoruz. Sesimizi duy ey merhametlilerin en merhametlisi. Hz Muhammed’in ve onun tertemiz evlatlarının yüzleri suyu aşkına onun gelmesini çabuklaştır. Amin.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar