Sıkıntıdan Kurtulmak İçin Okunacak Dua

Sıkıntıdan Kurtulmak İçin Okunacak Dua

Yâ Allah-ür-rakîb-ül-hafîz-ür-rahîm. Yâ Allah-ül-hayy-ül-halîm-ül’azîm-ür-raûf-ül-kerîm. Yâ Allah-ül-hayy-ül-kayyüm-ül-kâimü alâ külli nefsin bimâ kesebet, hul beynî ve beyne adüvvî!(22)

Lâ ilâhe illallâhül’azîm-ül-halîm lâ ilâhe illallâhü Rabbül-Arş-il’azîm lâ ilâhe illallahü Rabbüs-semâvâti ve Rabbül-Erdı Rabbül’Arş-il-kerîm. (23)
Hadis-i şerifde derki:
“İstiğfara etmeye devam eden, her sıkıntıdan, her türlü sıkıntıyı başından def eder, umulmadık yerlerden rızıkla rızıklandırılır”
Lâ ilâhe illallah zikrine devam etmek 99 derdi kovar, en basiti iç sıkıntısıdır.
“La havle ve la kuvvete illa billah zikrini devam ettirmek, 99 derdin devasıdır. Bu dertlerin en basiti sıkıntıdır”
Sıkıntısı olan yahut borcu olan mümin, 1000 kez “La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim” zikrini çekerse, Rabbimiz sıkıntısını giderir borçlarını ödemesini kolaylaştırır.
Sıkıntılı bir haldeyken “Hasbünallah ve ni’mel-vekîl” zikrini sıkça okuyunuz!”
Gece- gündüz İhlas ve Muavvizeteyni 3’er kez okursanız, bütün sıkıntıları, ve istemediğiniz problemleri giderip aşmanızı sağlar.
Mümin zât, sıkıntılı halinde 10 kez, Hasbiyallahü lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîm’i zikrini okursa, Rabbimiz üzüntüsünü sıkıntısını giderir.
Hazreti İmam-ı Rabbanî, bütün sıkıntıların def-i için her zaman 500 kez La havle vela kuvvete illa billah zikrini okur, başlamadan önce ve bitirmesinin ardından 100 kez Salavat-ı şerife okurdu.
Sıkıntı Gideren Ferec Duası Okumak için Tıklayınız

Yorum Gönder

0 Yorumlar